Străluciri astrale în fandomul românesc

antaresAntares. Cea mai strălucitoare stea a constelației Scorpion, situată la o distanță de 550 de ani-lumină. Strălucirea pe care o vedem astăzi a pornit spre noi pe vremea când Ștefan cel Mare ocupa cetatea Chilia, iar poetul francez Charles d'Orléans se săvârșea din viață.

Asta dacă privim pe bolta cerească, de undeva din emisfera sudică.

Dacă ne poziționăm pe coordonate locale, găsim un  Antares apropiat, atât geografic cât și sufletește. Acesta a început să lumineze fandomul românesc încă din prima parte a anilor ’80. Uneori scântâietor, alteori cu sclipiri palide, în funcție de condițiile vremii. Și ale vremurilor.

Antares Fantasy & SciFi Club Brașov. De ce club și nu simplu, cenaclu literar? Pentru că în îndelungata sa existență, a reunit nu numai cititori și scriitori, dar și artiști plastici. Ba chiar, pe lângă literatură și arte plastice au existat și puneri în scenă ale unor piese de teatru. Plus dezbateri pe teme legate de ufologie, privite strict din perspectivă științifică… O tempora! O mores!

Am aflat de la scriitoarea Rodica Bretin, căreia îi mulțumesc din nou pentru informația prețioasă, că se pune la cale o revitalizare a clubului. Prin amabilitatea celor de la librăria Okian, situată chiar în zona Piața Sfatului din centrul Brașovului, ieri, 04.07.2015, la ora 17.00, a avut loc prima întâlnire din ceea ce  va deveni un lung șir de întâlniri, ce vor avea loc în fiecare început de lună, sâmbăta.

Cu multă plăcere am reîntâlnit sau cunoscut oameni deosebiți: maestrul Voicu Bugariu (la fel de vivace cum îl știm), scriitoarea Rodica Bretin (antaresiană încă de la începuturi), Anamaria Borlan și Gigi Tănase (de asemenea antaresieni încă din mileniul trecut).  Și evident, prietenul și tovarășul concitadin de trăiri ficțional speculative, Alexandru Lamba.

Au mai fost prezente și alte persoane, nu am reușit să ne cunoaștem cu toții. Dar sunt convins că o vom face, cu prilejul întâlnirilor viitoare.

Am vizionat documentare legate de fenomenul Roswell, am discutat pe această temă, apoi despre cărți, filme și alte lucruri dragi iubitorilor de SF & F.

Rămân cu bucuria în suflet că avem și în Brașov un grup de sefiști inimoși, puși pe fapte mari. Veți mai auzi de antaresienii brașoveni, cu siguranță. Dar de ce să ne limităm la auzit? Ne putem vedea. Vă invităm la fiecare început de lună, în după-amiaza primei zile de sâmbătă, la librăria Okian din Brașov.

Proxima întâlnire pe 1 august. Se lucrează la programul evenimentelor, deja se conturează surprize plăcute. Vă așteptăm!

Acest articol a fost publicat în Gânduri și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *