Căldura ghețarilor

Roman încadrabil în sfera science-fiction, pentru că ne vorbește de vremuri viitoare. Dar și distant față de hard SF, prin îndreptarea firului narativ către interacțiunile interumane și lupta cu stihiile naturii, prin mijloace apropiate din punct de vedere tehnologic de ceea ce dispunem în zilele noastre.

Mai presus de toate, e vorba despre puterea prieteniei, a relațiilor de dragoste, a binelui care învinge răul. Ca o căldură capabilă să topească ghețarii unei Mari Glaciațiuni.

Disponibil pe elefant.ro, transport gratuit!

”Un amator de sefeuri tenebroase, cu nenorociri şi abjecţii în lanţ, îi va reproşa lui Nic Dobre optimismul şi înscenarea unor întâmplări cu final fericit. Ar fi însă un reproş nejustificat, fiindcă autorul braşovean nu face decât să-şi urmeze felul său de-a fi, fără nici-o tentativă mediocră de a se alinia la vreo modă scripturală mai veche sau mai nouă.”

(criticul literar Voicu Bugariu)

”Cartea lui Nic Dobre vorbește, printre multe altele, despre o anume chemare a instinctelor omenești, despre dorul de casă (dacă această sintagmă nu s-a prăbușit deja în desuetudine, sub presiunea implacabilă a unui alt ”ghețar” – globalizarea), despre eternul balans între nerăbdarea marilor explorări și revenirea perpetuă la insula de baștină.”

(scriitorul Dănuț Ungureanu)

Cumpără acum!